Բնագիտական Նախագիծ

Նախագծի արդյունքները

Սովորողները պետք է ուսումնասիրեն բույսի բուժիչ հատկությունները և բլոգերում հրապարակեն նյութեր հետևյալ թեմաներով`

  • Բույսերի օգտակար և բուժիչ հատկությունները
  • Բույսերի էկոլոգիական նշանակությունը մարդու կյանքում
  • Բուժիչ բաղադրատոմսերի դուրս բերում օտարալեզու կայքերից, նյութերի թարգմանում
  • Կատարված աշխատանքի լուսաբանում

Ալոե, մասուր, երիցուկ

Նախագծի արդյունքները՝ այստեղ:

Ալոե

Ալոեյի հյութն օժտված է մարէսպան, հակասնկային և հակաբորբոքային հատկություններով և օգնում է մի շարք հիվանդությունների դեփքում օրինակ՝ Մաշկային (խոցեր,էկզեմա,ալերգիկ ցան և կարմրություն,) ներքին օրգաններին (ստամոքսաղիքային տրակտ, լյարդ, երիկամներ) և այլն։

Ալոեն օկտակար է այդ կարեկլիէ ուտել (Մեջինը) որովհետև վերևի մասը շատ պինդ է։

Ալոեից սարգուկ են հյութ, որ կարելի է խմել։

Ալոեն ավելացնում են շապույնի մեջ կրեմի մեջ և այլն։

Ալոեից սարգում են դեղեր, որ հետո հիվանդները խմում են, որ առողջ լինեն։

Մասուր

Մասուրի թուրմը դրական ազդեցություն է ունենում արյունատար համակարգի վրա՝ մաքրելով արյունը տարբեր վնասակար նյութերից, նպաստում է արյան կարմիր մարմինների արտադրմանը և լավացնում է անոթների վիճակը: 

Մասուրից սարգում են թեյ, դեղեր և սոկեր։

Մասուրի թեյու պատրաստում են եռման ջրից և մասուրից, Մասուրի վրա լցնում են եռման ջուր և սպասում են, որ համ տա, և թեյը պատրաստ է։

Մասուրը ուտել կարելի է բայց թթու է լինելու։

Երիցուկ

Մայր բնությունը ստեղծել է այնպիսի միջոցներ, որոնք կարող են բուժել տարբեր հիվանդություններ։ Այդպիսի բույս է նաև երիցուկը։ Դեռ հնում մեր նախնիները երիցուկով բազմաթիվ հիվանդություններ են բուժել, դրանով խնամել մաշկը, վարսերը։

Երիցուկից սարգում են թեյ, Երիցուկով կարելի է լոգանք ընդհունել եթե մաշկի խնդիրներ կան։

Leave a comment