Նախագծի արդյունքները
Սովորողները պետք է ուսումնասիրեն բույսի բուժիչ հատկությունները և բլոգերում հրապարակեն նյութեր հետևյալ թեմաներով`
- Բույսերի օգտակար և բուժիչ հատկությունները
- Բույսերի էկոլոգիական նշանակությունը մարդու կյանքում
- Բուժիչ բաղադրատոմսերի դուրս բերում օտարալեզու կայքերից, նյութերի թարգմանում
- Կատարված աշխատանքի լուսաբանում
Ալոե, մասուր, երիցուկ
Նախագծի արդյունքները՝ այստեղ:
Ալոե
Ալոեյի հյութն օժտված է մարէսպան, հակասնկային և հակաբորբոքային հատկություններով և օգնում է մի շարք հիվանդությունների դեփքում օրինակ՝ Մաշկային (խոցեր,էկզեմա,ալերգիկ ցան և կարմրություն,) ներքին օրգաններին (ստամոքսաղիքային տրակտ, լյարդ, երիկամներ) և այլն։
Ալոեն օկտակար է այդ կարեկլիէ ուտել (Մեջինը) որովհետև վերևի մասը շատ պինդ է։
Ալոեից սարգուկ են հյութ, որ կարելի է խմել։
Ալոեն ավելացնում են շապույնի մեջ կրեմի մեջ և այլն։
Ալոեից սարգում են դեղեր, որ հետո հիվանդները խմում են, որ առողջ լինեն։
Մասուր
Մասուրի թուրմը դրական ազդեցություն է ունենում արյունատար համակարգի վրա՝ մաքրելով արյունը տարբեր վնասակար նյութերից, նպաստում է արյան կարմիր մարմինների արտադրմանը և լավացնում է անոթների վիճակը:
Մասուրից սարգում են թեյ, դեղեր և սոկեր։
Մասուրի թեյու պատրաստում են եռման ջրից և մասուրից, Մասուրի վրա լցնում են եռման ջուր և սպասում են, որ համ տա, և թեյը պատրաստ է։
Մասուրը ուտել կարելի է բայց թթու է լինելու։
Երիցուկ
Մայր բնությունը ստեղծել է այնպիսի միջոցներ, որոնք կարող են բուժել տարբեր հիվանդություններ։ Այդպիսի բույս է նաև երիցուկը։ Դեռ հնում մեր նախնիները երիցուկով բազմաթիվ հիվանդություններ են բուժել, դրանով խնամել մաշկը, վարսերը։
Երիցուկից սարգում են թեյ, Երիցուկով կարելի է լոգանք ընդհունել եթե մաշկի խնդիրներ կան։